GOD JUL!!

 
Foto: Lowe Kroon Ericson

Julkort från Sävsjö

 
Ajlin - Polka
 

Här kommer en julhälsning från Sävsjö. Ulviyyas dotter Ajlin spelar på julkonserten 2012 i Vallsjö mycket vackra 1800-talskyrka som ligger lite i utkanten av Sävjö.

God Jul

 
Oskar Gunnarsson  Teckning

Fågelforsskolan 18 december 2012

Idag hade kulturskolan den sista lunchkonserten för den här terminen. Anna Jorendal åkte till Fågelforsskolan och träffade sina elever och två fiolelever i skolans matsal. Julia Larsen i årskurs 2 spelade fiol med Anna på piano och framförde Spanien, Köp varm korv samt Äppel päppel. Amra, årkurs 6 spelade Bjällerklang. Tack, Anna för hjälpen och att du såg till att fiolelevrna kunde vara med!!
 
 
 

Hjortsjöskolan 17 december 2012

 
 
Stina Törnroth

Det serverades julgröt på skolorna idag och då passade det bra med lite julmusik igen. På Hjorsjöskolan finns många kulturskoleelever och det blev nästan kö för att alla skulle få hinna spela. Nästan alla Lenas fiolelever och Anna Jorendals blockföjts- och tvärflöjtselever var med på Hjortsjöskolans lunchkonsert.
 
Fioleleverna spelade Nu tändas tusen juleljus och Bjällerklang tillsammans med Rebecka på cello. Lunchgästera kunde även (bland annat) få höra We wich you a merry chrismas, Vi tänder ett ljus i advent och The first novel. På bilden ser ni Stina som spelade två låter solo; När det lider mot jul samt Julen är här.
 
Tack alla som var med och spelade, ni gjorde alla en jättefin konsert och en väldigt bra avslutning på terminen! Det vill vi lärare som var med göra om nästa år också!

Hjortsjöskolan 17 december 2012

 
 
Elias Zetterholm
 
Här spelar Elias Stilla Natt tillsammans med sin klasskamrat Alexander på piano, som tyvärr inte syns i bild. En fantastiskt fint och välrepeterat framförande av killarna som själva tagit initiativet att öva tillsammans hemma. De såg till att få framföra stycket vid två tillfällen, först för de yngre barnen och sedan för sina egna klasskamrater. Elias och Alexander går i årskurs 5.
 

Hjortsjöskolan 17 december 2012



 
 
Anna Jorendal          Klara Edqvist                  Ida
 
Klara på fiol och hennes klasskamrat Ida på tvärflöjt spelade tvåstämmikgt. Puff en pappersdrake, Blinka lilla stjärna och Sötnosen. Klara och Ida går i årskurs 4.

Snö


 
Ängliden, Dalstorp
 

Det har snöat hemma hos mig med! Nu är det inga fler lektioner den här terminen, men alla som spelar för mig, (Lena) eller för Anna Jorendahl och går på Hjortsjöskoln är välkomna till matsalen på måndag klockan 10:30 så spelar vi lite fin julmusik även för elever och personal på Hjortsjöskolan. Glöm INTE era instrument!!!
 
/Lena
 
 

Svenarums skola 14 december 2012

 
Laura Jackwert                Elin Bäck            Elsa Gunnarsson         Maria Randåker            Karin Erlandsson
 

Idag var det julbord på skolorna i Vaggeryds kommun och det passade utmärkt att ha lite lunchmusik. På Svenarums skola spelade fioleleverna en hel del olika sorters julmusik för att bidra med lite julstämning. Det behövdes nog eftersom det var så ljust i matsalen, solen lyste rakt in samtidigt som det föll ett lätt, stilla glittrande snö.
 
Innan maten fick hela skolan höra bland annat Nu tändas tusen juleljus, Bjällerklang och Vi tänder ett ljujs i advent. Då alla satt sig ner spelade Karin Jul, jul, strålande jul. Maria och Elsa avslutade lunchspelningen med Julen är här.
 

Svenarums skola 14 december 2012

 
Elsa Gunnarson övar inför lunchkonserten
 
 
 

Svenarums skola 14 december 2012

 
Karin Erlandsson spelade solo. Jul, jul, strålande jul

Julbord på Svenarums skola 2012

 
Elsa Gunnarsson spelar Inledningsvisa för en fullsatt matsal

Sörgårdsskolan 13 december 2012

Elina Löv
 
 
I klass 4 på Sörgårdsskolan finns tre tjejer som spelar stråkinstrument. Donika och Ellen som spelar fiol och Elina som började spela cello nu i höstas. Idag höll klasskamraterna en trevlig konsert för sina klasskamrater på det fina stortorget på skolan.
 
Det var Donika och Ellen som satt ihop programmet själva - och vi kunde få lyssna till bland annat både Symfonia, Oh Susanna, Bjällerklang och Du gamla du fria. Elina gjorde sitt första framträdande idag och hon gjorde det galant! Både som solist i låten Tomtefar samt då hon spelade Symfonia tillsammans med Donika.
 
Stort tack och kram till de fina stråkmusikanterna i klass 4 på Sörgårdsskolan och deras härliga klasskamrater och lärare som var en så fantastiskt trevlig publik!

Götaforsskolan 13 december 2012

 
Annie Ottosson
 
Luciasdagen till ära åkte fiollärare Lena och flöjtlärare Anna Jorendahl till Götaforsskolan för att tillsammans med några av sina elever ge årskurs 2 på skolan en fin liten luciakonsert. Medverkande på fiol var Annie, som går i klassen. En strålande insats av Annie, som spelade både Vinter, Bjällerklang, Snöflingor och Blinka lilla stjärna. Tack Annie!! Tack även till den fina publiken, era lärare,lyssnade stolt förälder samt Anna Jorendahl och hennes duktiga flöjtelever!
 

Byarums skola 13 december 2012

 
Julius Johnsson         Ester Lyck
 

Förskolebarnen på avdelnigarna Blåbäret och Lingonet på Byarums skola fick lyssna på en fin konsert i matsalen idag. Julius och Ester spelade bland annat låtar som Spanien, Köp varm korv och Äppel Päppel, då även barnan fick sjunga med. Konserten avslutades med Tåglåten.Den låten spelades även som populärt extranummer och förgylldes med fri dans av alla glada barn i den tillfälliga konsertsalen. Tack alla barn på Blåbäret och Lingonet, den positiva personalen på avdelningarna och två fantastiskt duktiga fiolelever!!!
 
 
 
 
 
 
 

Adventsmusik

 
Den 9 december hölls en stor advetskonsert i Värnamo kyrka med bland annat Värnamo symfoniorkester. Om ni tittar noga ser ni Ulviyya längst fram till vänster i orkestern, som Konsertmästare. Dirigent är Gottfrid Novak.

Vad gör en konsertmästare?

Ledaren för en symfoniorkester eller kammarorkester kallas konsertmästare och har många viktiga uppgifter. Hon eller han är alltid en violinist som sitter i förstafiolstämman.

Konsertmästaren berättar för diriganten vad orkestern tycker om de behöver diskutera någonting. Hon eller han stämmer också orkestern innan repetionen eller konserten börjar (ger alla ett a) och arbetar med andra praktiska saker i orkesterarbetet. Konsertmästaren bestämmer också vilka stråk alla stråkmusiker i orkestern ska spela, så all allt ser bra ut - och låter bra.

Konsertmästaren sitter längst fram, aldeles till vänster om dirigenten, så att alla i orkestern har möjlighet att se sin orkesterledare bra och kunna uppfatta vad hon eller han visar och gör.

 

 Källa:Wikipedia

 


Ingen julfrid


Mer julmusik!!

En samling med nyskriven och traditionell julmusik.

Varierad svårighetsgrad. Detta häfte finns även i en celloversion Julcellisten.

CD-skiva medföljer.

Produktnr. 151932

Arrangemang: Violin
Media: Notbok & CD
Antal sidor: 24
Arrangör: Lundström, Ulrik
Språk: Svenska
Förlag: Notposten
Förlagskod: 773009
Förväntad leveranstid: 3-5 dagar

 

       Jättetrevlig bok att ha till jul!

Stråkinformation

 

Hej stråkelever och föräldrar! Stort, stort tack för en fantastisk termin med flera mycket fina konserter!

I stort sett alla stråkelever ges vid terminens slut tillfälle att göra en uppspelning på sin skola och ALLA  elever är bjudna till Kulturskolans julavslutning. Vi stråklärare har därför beslutat att ställa in den terminsavslutning vi tänkt ha för stråkeleverna den 14 december på kulturskolan. Det blir inte någon mer orkesterverksamhet den här terminen, orkesterövningarna sätter igång igen vecka 4 med nya friska tag! Välkomna då!

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________

 

Kulturskolans julavslutning i Multihallen den 17 december kl.18.00

 

 

I år bjuds alla kulturskolelever på gemensam avslutning. Ni behöver inte ta med er några instrument. Musiklärarna bjuder på programmet som både kommer innehålla överraskningar, luciatåg och fika. Varmt VÄLKOMNA!!

 


Kulturskolans stora julavslutning


Snart jullov!

 
 
Nu är det bara en undervisningsvecka kvar på kulturskolan. Stråkorkestrarna Allegro och Pizzicato är lediga fram till vecka 4, då vi kör igång igen. Då börjar vi öva in ett program till vår kommande stråkturné. Vi hoppas att så många som möjligt är med på den!
 
 

Stråkkvartetten i Skillingaryds kyrka

 
Ulviyya Ahmedova -  förstafiol       Krtistin Freilitz -andrafiol       Monika Gango - cello      Lena Kroon - viola
 
 
 

Ave Maria

 
 
Ulviyya och Ajlin på Sävsjö Kulturhus december 2011
 

Här kan ni få njuta av yterliggare an klassisk pärla, Ave Maria av Bach /Gounod, framförd av mor och dotter i jultid för ungefär ett år sedan. 

Klassiska pärlor

Tack till er som var med på den klassiska konserten i Skillingaryds kyrka! Det blev en riktig fin högtidsstund - någonting vi verkligen vill återupprepa!
 
Här ser ni de klassiska solostycken som framfördes av elever:
J.S Bach - March   Elsa Gunnarsson
Bizet - Habanera    Elin Randåker
Rieding - Concertino i h-moll   Magdalena Zetterholm
Jenkinsson - Elves dance   Agnes Claesson
'Andrew LLloyd Webber -Memory ur Cats   Nancy Oshana
Kuchler - Concertino i G    Elsa Gunnarsson
 
Dessutom kunde publiken få lyssna till en trio med Stina, Rinora och Elias som spelade ett stycke av Suzuki, stråkkvartettmusik, ett vackert, vackert solo av Ulviyya samt en duett för två violiner och piano framförd av Ulviyya och vår gästartist för dagen, Kristin.
 
 
 
Alla är värda blommor!!

RSS 2.0