Mer stråkrekrytering!

Den 21 mars, en fredag, åkte Ulviyya och jag ut på en egen rekryteringsturné för att visa fiol och VIOLA. Det hade varit så roligt om något barn anmälde sig på kulturskolan för att spela detta vackert klingande instrument; viola!
 
Först besökte vi Sörgårdsskolan där vi mötte alla ettor och tvåor i fem olika grupper med ungefär nio barn i varje grupp. Det kändes så positivt att få besöka Sörgårdsskolan!
 
Allt var iordningställt åt oss och lärarna tog emot oss generöst. Och mer entusiastiska barn får man leta efter! Då vi körde därifrån kändes det som om nästan alla elever vi mött skulle komma att börja spela ett stråkinstrument, så roligt hade vi - både barn och fiollärare!
 
 
Fiol och viola i väntan på visning
 
Precis efter lunch fortsatte vi vår visning av instrument på Götaforsskolan där vi träffade den skolans Åk 1 och Åk 2 indelade i fyra grupper. Mer hann vi inte den här fredagen, men vid det här laget hde vi visat fiol och viola för över 80 barn. Tack Ulviyya för ett lyckat effektivt samarbete!
 
 

ÖPPET HUS!

Den 20 mars hade Kulturskolan i Vaggeryd Öppet hus. Ni som var där vet att det var trångt och varmt men - dess bättre- en härlig stämning och många, många glada nyfikna barn och föräldrar. Härligt!
 
 
Fiol som väntar på att få bli provspelad
 

Nyfikna lärare....

 
Marcus provspelar Lenas fiol - Ulviyya kan inte låta bli att fotografera- inte jag heller!
 

Kvällen startade klockan 17:00 men redan en kvart innan började folk strömma in i foajén. Där nere hade Jan Eric dukat upp med information i alla dess former och Ann Jansson satt vid ett bord med sina elever och målade.
 
Snart hittade alla besökare upp till övervåningen och ville prova instrument. Stråkrummet fylldes med barn som ville spela. Monika, Ulviyya och jag hade fullt upp och mer än det! Vi visade både fiol, viola och cello i samma rum och lät alla barn få testa den svängiga låten "Birgers Blues". 
 
Då klockan slagit 19:00 lugnade sig en aning och Marcus, vår träblåslärare, kunde inte motstå frestelsen att få spela fiol!
 
 
 
 
 
 
 

Svenne och violan

 
Svenne och violan
 

"- Det här var en bättre storlek" , tyckte Svenne då han fått fatt i Lenas stora fina viola. Han kunde inte heller hålla sig ifrån "stråkrummet". Det beror säkert på att vi verkade ha trevligast där inne.

Mer cellister!

 
Klara Edqvist provspelar cello
 

Vi behöver fler cellister på kulturskolan så nu hoppas vi att många kände varmast för det härliga instrument som cellon är. Klara provar gärna att spela cello, men dessförinnan hade hon både hunnit spela upp ett solo på fiol och dansat.
 

Trötta

 
Cellopedagog Monika Gango
 
Vi var lite trötta allihop efter en rikitgt intensiv kväll. Minst 200 besökare kom till Kulturskolans lokaler för att testa instrumet, se dans, få införmation och äta korv med bröd. Nu hoppas vi på många nyanmälda elever, gärna stråkelever!
 
 
 

Rekryteringsturné

 
 
Nu har kulturskolan rekryteringsperiod. Anmälningstiden för nyanmälningar inte är slut för ens i maj - men först anmäld har större chans att få en plats! 
 
Den 14 mars åkte Miniblåset, en showdansgruppen och stråkorkestern Pizzicato på liten turné för att visa upp något av det som finns att göra på kulturskolan. Först besökte vi Hjortsjöskoan där vi spelade i matsalen för Åk 1 och Åk 2 på skolan. Vi kunde visa upp både blockflöjt, tvärflöjt, saxofon, trumpet cello och fiol för vår publik. 
 
Efter konserten satte vi oss i bussar oh bilar för att åka till Skillingaryd. Bussen som Katja körde var mest attraktiv att få åka med!
 
 
 
 
 
 

Konsert på Fågelforsskolan

På Fågelforsskolan fick vi ett fantastiskt mottagande! Allt stod i ordning, publiken satt som ljus och stämningen var på topp! Den här spelingen kändes mycket lyckad och vi var alla nöjda, både musikanter, publik och lärare. Vid det här laget var klockan lunchdags och alla kunde återvända till sina skolor för att äta lunch.
 
Tack alla medverkande för era goda insatser och härliga positiva humör!!

Kulturskolans öppna hus!

 
 
Öppet hus på torsdag! Ni fiolelever och celloelever som vill vara med och visa instrument - Välkomna! Ni får även möjlighet att spela upp en låt eller två i avspänd miljö nere i foajén. Klockan 18:00 kan vi i stråket få spela Kokosnötdansen och Hamburgaren tillsammans med blåsarna i orkestersalen.

Kalendarium

 
Vecka 13 – fredag 28 mars – orkesterövningar
Vecka 14 – Kulturskolans medverkan i VÄRLDSKONFERENSDAGAR på Fenix.
Vecka 14 - torsdag 3 april: 8:20- INVIGNING på världskonferensen, FENIX med Allegro - blås– sång!!
Vecka 14 – fredag 4 april – orkesterövningar
Vecka 15 – fredag 11 april – orkesterövningar
Vecka 16 – påsklov- ingen spelning på kulturskolan
Vecka 17 – fredag 25 april – orkesterövningar inför stråkhelgen. 
Vecka 17 – lördag 26 – söndag 27 april- STRÅKHELG I EKSJÖ med övernattning -  bland annat - övning inför SPIRADAGEN
Vecka 18 – fredag 2 maj – ”klämdag” – INGEN ORKESTERÖVNING
Vecka 19 – fredag 9 maj – orkesterövningar
Vecka 19 – fredag 9 maj – SISTA INLÄMNIGSDATUM FÖR NYA ELEVERS ANMÄLAN TILL MUSIKSKOLAN
Vecka 20 – fredag 16 maj – orkesterövningar inför SPIRADAGEN
Vecka 20-  lördag 17 maj – STOR STRÅKDAG PÅ SPIRA I JÖNKÖPING. Häng på!! Gäller ALLA!
Vecka 21 - fredag 23 maj - ingen spelning för Lena. Inga orkesterövningar!
Vecka 22 - måndag 26 maj - AVSLUTNINGSKONSERT med Lenas och Ulviyyas elever!

Ny hemsida!

Kulturskolan i Vaggeryd har från och med nu en ny hemsida där ni kan läsa om antagning, dansskolan, bildskolan, musikskolan, de olika instrumentgrupperna och vuxenutbildning. Bland annat! Se här:
 
http://www.vaggeryd.se/privatperson/kultur/kulturskolan.4.45091b8510dcc57a1808000104701.html
 
Här finns även möjlighet att anmäla sig digitalt till någon av kulturskolans alla kurser.

Spelning på invigningen

Den 3 april invigs Världskonferensen på Fenix gymnasium med pompa och ståt. Vi i Vaggeryd vill då välkomna ungefär 50 ungdomar från jordens alla hörn till vår bygd mitt i Småländska skogen! Och vilka ska förgylla tillfället med musik om inte Kulturskollans elever?
 
Invigning av Väldskonsernensen sker på morgonen den 3 april klockan 8:30. Vi hoppas alla i orkestern Allegro kan vara komma. Blårorkestern och några sångare kommer också att medverka!
 
Vi spelar:
 
Hamburgaren
Kokosnötsdansen
Tango Tale
Fairytale
 
Nästa fredag, den 14 mars klockan 16:00 övar vi på dessa låtar. Var förberedda med noter i högsta hugg och fingrarna i trim!

Världskonferens på Fenix

 

 

2011 arrangerade Fenix en världskonferens och tre år senare är det dags igen.

Med uppskattningsvis 300 deltagare varav minst 50 från främmande land är det inget litet ansvarstagande. Inte minst med tanke på att snart är dags för öppningsceremonin torsdagen den 3 april.

Temat för konferensen blir den här gången entrepenörsskap.Förra gången var det jRaymond Pettersson som drog det tunga lasset. Nu får han inrikta sig på att ingå i stödpatrullen tillsammans med bland andra kulturskolans chef Jan Eric Victor, Anette Pallander, Helene Karlsmo, Ann-Margreth Johansson och Håkan Nord från Fenix.

 

Källa: Skillingaryd.nu


RSS 2.0