Öppet Hus 4 maj

 
 
 
Lördagen den 4 maj klockan 13:00 - 16:00 har kulturskolan en prova-på och inspirationsdag för de som är intresserade av att börja dansa, gå på konstkurs eller spela något instrument.
 
Passa på att komma till Kulturskolan i de fina ljusa lokalerna i det vita huset bredvid Gymnasieskolan FENIX! Under dagen visas det mesta av verksamheten upp.Det blir framträdande med sång av alla barn i Åk 2 i kommunen, spel på piano och blockflöjt, framträdanmde av två Stråkorkestrar samt av några av kulturskolans Blåsorkestrar.
 
Dessutom visas en konstutställning i foaljén där bilderna skapats av kulturskolans konstelever. Vi ger er även möjlighet att provspela de flesta olika instrument som finns att lära sig på kulturskolan. En dag med full fart, som ni märker! Fika finns det också- såklart!!! Varmt, varmt välkomna!!
 
 

Öppet HUS

 
 
 
 
 
 
ALLEGRO Lördag 4 MAJ:
 
12:30   Samling (där uppe) för att stämma och packa upp samt ha en snabb genomgång av låtar m.m.
13:00   Uppträdande i FOALJÈN varvat med blockflöjt, pianosolister samt konstutställning.
 
Låtar: MEDELPAD, CAN YOU FEEL THE LOVE, BAMSE, SHETLANDSÖARNA
Evetuellt någon fler låt!
 
 
 
PIZZICATO Lördag 4 MAJ:
 
13:30   Samling (där uppe) för att stämma och packa upp samt ha en snabb genomgång.
13:45   Uppträdande i MULTIHALLEN (30 min) varvat med sång av alla i Åk 2, spel av blåsorkester, dans. 
 
Låtar: TÅGLÅTEN, SYMFONIA, GRANIT
 

KLÄDSEL : FÄRGGLATT!!
FIKA FINNS!!
VI SES!!
 
 
 
 
 

Aprilscen 2013

 
Multihallen
 
Det är mycket som ska ordnas och fixas i Multihallen innan konsertdags. Här hänger vi upp några av lamporna.

Aprilscen 2013

 
Emma med sin cello!
 
 
 
Vi spelar Symfonia

Aprilscen 2013

 
Klara och Donika precis innan konsertens början.I bakrunden syns kören.

Programordning 25 april

 
(Vi samlas för att stämma och packa upp i Stråkstudion klockan 17.15, senast! Vi ska sitta på scenen 17:30!)
 
  • DRAMAGRUPP
  • VGV-bandet (Blås, två låtar)
  • Streetdance
  • Showdance
  • Nyblåset (Yngre blåsorkester)
  • Pizzicato (Yngre stråkorkester) SYMFONIA + GRANIT
  • Gitarr/Flöjt
  • Streetdancegrupp 2
  • Rockbandet
  • Hjulbandet (Blåsorkester, två låtar, även med sånggrupp)
  • Sånggrupp
  • Allegro (Stråkorkester - Visa från Medelpad + Patrick´s reel)
  • VGV-bandet (två låtar
  • FINAL . med sång, dans och musik
Det bli även en del dramainslag mellan låtana i form av presentation.)

Tips om sommarkurs!!

 
 
Klicka på länken för att få veta mer om en bra sommarkurs. Kursen anordnas av stråkforum som jag skrivit om här innan på bloggen. Läs mer om stråkforums grundare Lars Jöneteg i inlägget nedanför!
 
http://strakforum.se/images/dokument/strakforumssommarkurs2013.pdf

Rikskänd violinpedagog i Växjö

 
 
Musikern och konstnären Lars Jöneteg har spelat musik i hela sitt liv och brinner för sitt yrke. Efter studier på folkhögskola och musikhögskola har han undervisat både privat och på olika kommunala och statliga institutioner i landet.
 
Han lär stråkmusiker att bli tekniskt skickligare på sina instrument och att spela både kammarmusik och i orkester. Företaget Jöneteg Konst & Musik erbjuder kurser på helger, vintrar och somrar samt violinstudier på distans.
- Kunderna i stråkforumet finns i Malmö, Växjö och Göteborg men i princip i hela landet från norr till söder, berättar han.

Lars har en gedigen erfarenhet av yrket med många produktioner bakom sig, både i form av undervisningsfilmer och böcker. Just nu kombinerar han uppdrag för företaget med arbetet som lärare på Musikhögskolan i Malmö. Han känner ett stort engagemang och inspireras av alla kreativa möten, att undervisa och uppträda i olika musiksammanhang.
- Jag tar hand om unga vuxna som gått ut gymnasiet och utvecklar deras musikkunnande, något som blivit min speciella nisch, förklarar han. Det finns ingen annan statlig institution efter kommunala musikskolan som åtar sig äldre musikelever.
 
Källa: Företagsmagazinet


 

Påminnelse!

 
Glöm inte - alla stråkmusiikanter- klädsel i svart och vitt till Aprilscen torsdagen den 25 april!
 

Turné med Allegro

 
Donika siktar högt inför turnén med stråkorkestern Allegro!
 
Fredagen den 19 april var det turnédags igen. Den här gången lastade vi bussen med 8 medlemmar från Allegro (vi hade förstärkning av Kim som annars är med i Kammarorkestern) Som glada ackompanjatörer följde Jan Eric och Micko med på resan. Kulturskolechefen fyllde hela bilen med sin kontrabas och Micko hade med sig båda mandolin och gitarr. En härlig akustisk klang uppstod då vi spelade tillsammans, något vi tror de äldre uppskattade!
 

Äldreturné den 19 april

 
Här i Furugårdens matsal avslutades Allegros turne, men då var det givetvis fullsatt!
 
Tre äldreboenden i Vaggeyds kommun fick i går besök av stråkorkestern Allegro. Först var vi på äldreboendet Jupiter i Skillingaryd där vi blev varmt mottagna. Efter spelningen där kom en litet tant fram och sa att " det var nog det bästa hon hört någonsin" Hon var 95 år gammal, mycket pigg, och hade arbetat som gymnastiklärare. 
 
Nästa konsert blev på Sörgården, även det i Skillingaryd. Där mötte vi bland annant en farbror som spelat dragspel och som uppskatade vår konsert mycket.
 
Det sista stället vi spelade på var på Furugårdens i matsaenl, som vi ser här ovan. Matsalen var fullsatt igår efter eftermiddagens fikastund och vi som spelat fick också fika då vi spelat klart.
 
Tack i mängder till alla duktiga stråkelever och en eloge till Jupiter, Sörgården och Furugården för ett fint mottagande!

Inga lektioner 25 april

Torsdagen den 25 april blir det inga ordinarie fiollektioner. Vi som arbetar på kulturskolan ägnar dagen åt att göra ordning i Multihallen där kvällens stora konsert går av stapeln!

Aprilscen 25 april

 
 
 
Varmt välkomna till Kulturskolans Aprilscen! Vi har generalrepetion i Multultihallen dagen innan, onsdagen den 24 april. Stråkorkestrarna är då med vid två olika tider.
Pizzicato övar onsdag 17:30 - 18:30.
Allegro övar onsdsag 18:30 - 19:30.
För båda orkestrarna gäller att vi packar upp uppe på kulturskolan i något ledigt rum för att därefter gå ned till Multihallen där vi kan ta igenom våra låtar med kompet.'
 
Pizzicatos låtar: SYMFONIA, GRANIT.
Allegros låtar: VISA FRÅN MEDELPAD; PATRICK´S REEL
 
Konsertdagen, den 25 april, samlas alla som spelar stråkinstrument klockan 17:15. Vi packar upp och stämmer i något rum uppe på kulturskolan och ska sitta på scenen senast 17:30. Konserten börjar 18:00. Välkomna!
 
Klädsel för stråkelever : SVART OCH VITT I VALFRI BLANDNING

Stråkhelg med Junekvintetten i Eksjö


Operans Vänner

Lena utanför Oslo Opera.

Kortet togs av Ulviyya och resan gjordes tillsammans med Operans vänner från Sävsjö.

 

Operans Vänner är en förening som stöttar, Opera, Sångkonsten och den Klassiska musiken.
Som medlem får du erbjudande om resor, program till Opera och konserter. Föreningens syfte är att stödja dessa konstarter.
Ingen föreningsverksamhet förutom resorna.
Låg medlemsavgift 100 kr/person.

Vill du veta mer om Operans Vänner, kontakta Harald.

Harald Petersson
Köpmangatan 1
576 35 Sävsjö

Tel: 0708-13 41 07
Epost: [email protected]


Operan i Oslo

 
Från Operahusets foaljé
 
Ulviyya och jag har i helgen varit i Oslo på en resa anordnad av föreningen Operans vänner i Sävsjö. Vi fick både äta på Operan , se en kvällsföreställning samt en rundtur i operans inre. Mer bilder och information kommer snart!!. 
 

Körkonsert i Vaggeryds Kyrka

 

 
Sångsolister, kör samt Ulviyya och Kristin på fiol

 

På söndagskvällen bjöd Byarums kyrkokör in till en välbesökt konsert i Vaggeryds Kyrka. Efter att under vintern övat flitigt var det så dags för uppförande Johan Helmich Romans “Den Svenska Mässan”, ett verk skrivet och uruppfört 1752. De tre solisterna Anne Roach, Karin Andersson och Nils-Erik Lundberg sjöng var för sig men också i duett och tillsammans med kören. Allt ackompanjerades av en stråkkvartett, två oboe och orgel. Körledaren Sofia Lindberg ledde alla inblandade genom verket på ett tryggt sätt. Den stora publiken fyllde kyrkan och visade sin uppskattning genom stående ovationer och fick också som belöning ta del av verkets slutsång som extranummer.

Källa : skillingaryd.nu


Svenska Mässan

I morgon söndag spänner Byarum Bondstorps kyrkokör bågen lite extra. Då framför man i Vaggeryds kyrka körverket Svenska Mässan av Johan Helmich Roman. Roman (1694-1758) brukar benämnas den svenska musikens fader, framför allt genom sin berömda Drottningsholmsmusik från 1745. Med tiden drogs han mer mot den andliga musiken och 1752 uruppfördes Svenska Mässan för solister, kör och orkester. Kören har drillats en längre tid inför detta framträdande av kantor Sofia Lindberg. Som solist medverkar Anne Roach. Sammanalgt medverkar ett 25-tal personer.
 
Ps, Orkestern bestod av stråkkvartetten (Ulvyya, Kristin, Lena och Monika) samt två oboeister!
 

RSS 2.0