Anmälan till Kulturskolan Vaggeryd

http://www.esmaker.net/nx2/Public/regForm.aspx?pid=4d6099b5-5e52-4810-b634-ed26a5839cc2
 
Anmälan till alla ämnen på Kulturskolan Vaggeryd kan göras på adressen HÄR OVAN - digitalt. (kopiera texten)Det går ännu bra att att anmäla sig till vårterminen!
 
Eller ring:   0393-67 85 38, Jan Eric Victor      0393-67 85 39, Micko Ylinikka
 
 
              Vi tar gärna emot fler stråkelver, speciellt på Cello och Viola!! Men även på Fiol!
 
 

Terminsavslutning stråk 6 december 18:00

 
 
Den 6 december klockan 18:00 blir det terminsavslutning för alla stråkelever i Vaggeryd.
 
Plats: Foajen, kulturcentrum, Vaggeryd. (Samma byggnad som kulturskolan, men bottenplan!)
 
Flera av stråkeleverna spelar var sitt solostycke. OCH - vi vill väldigt gärna se ALLA stråkelever samlade den här kvällen - även om ni valt att inte spela solo! Det är så sällan vi träffas alla på samma gång!
 
De som ska spela solo är välkomna till repetion klockan 16:00 och de som endast spelar ett gemensamt stycke kan komma 17:15. Då hinner vi ta en god fika i lugn och ro innan publiken kommer. Stråklärarna bjuder på fikat!
 
Gemensamma stycken:
 
Blinka lilla stjärna  - Violinisten/Cellisten 1
När det lider mot jul  - Violinisten/Cellisten 2
 
ALLA som vill lyssna är mycket välkomna till stråkelevernas hösttterminsavslutning.
 
 

TV- igen!!

 
Nina Kavian
 
Jag ska vara med på tv  – igen! :-D Ja, det är för mig väldigt roligt, en bra nyhet som jag fick veta en helt vanlig skoldag i måndags, efter att jag stannat vid Fenix Kunskapscentrum, mammas jobb. Då berättade hon det, och det är nämligen så att Lilla Aktuellt i Barnkanalen, hade sett inslaget på Nyhetsmorgon där jag var med, (om ni inte vet jag vad skriver om nu, så kan du läsa första delen i tv4-äventyret här:
 

http://ninascreativemind.wordpress.com/2013/11/10/tv4-aventyr-del-1-hur-det-borjade/)

 

Och dagen efter, alltså på  denna lördagen så ska jag befinna mig i Stockholm – samma stad som sändningen och vara med Kulturskolan, på den andra resan i ”Kulturskole-äventyret” tillsammans med de från Kulturskolan – och hela Sveriges Kulturskolor! Det kommer bli lärorikt och roligt!

 

Nu lite praktiskt information: ;-) Programmet kommer att spelas in imorgon, fredag, men sändas i Barnkanalen, Lilla Aktuellt klockan 19:35 på söndag. (24 november)

 

Källa: Nina´s creative mind  - delar ur inlägget - fullständig text, läs ninas blogg


Piperarska muren!

 
 
Ingång till Piperska muren, Stockholm
 
Som Nina berättar i sin blogg- vi skulle på SMOK-konferens i Stockholm. Vi var där i lördags,den 23 november, en grupp från Vaggeryds kulturskola för att arbeta med projektet "Om vi fick bestämma". Mer om vad SMOK är och vad projektet handlar om kan ni läsa i inläggen nedanför. Vi som var med från Vaggeryds kulturskola var: Katja, Jan-Erik, Lena, Kim, Nina och Filip. 
 
Det blev en intensiv dag - ungdomarna var fantastiska!                                       
 
 
 
 
 
HÄR är delar av Nina Kavian´s berättelse från dagen - tagen ur hennes egen blogg - Nina´s creative mind- Läs och njut!!
 

"Jag kom in i en jättelik sal och fick genast syn på Jan-Erik, chefen för vår Kulturskola, min kompis och de andra personerna som är mina vänner på kulturskolan, lärare och elever. De blev glada att se mig, och jag blev glad av att se dem. :-D Jag smög dit och satte mig på en stol vid bordet som vi delade med en annan familj. Byggnaden var jättestor, och mörkröda gardiner smyckade de stora fönsterna, kristallkronor hängde i taket och huset gav ett intryck av att vara gammalt och flott. Det var en sal för konferenser och fester, sociala sammanhållningar. Längst bort i mitten stod en stor scen, och där satt Sofia Balic som är ledare för projektet, och på scenen stod en kulturskola från någon kommun i full färd med att berätta och tala om idéer, sin kulturskola, evenemang och sådant. Tanken var att varenda kulturskola – nästan-   skulle stå där uppe på scenen i 6 : 20 minuter. I längden  blev det lite långtråkigt, och jag märkte att min kompis också tyckte det. Även lärarna. Men – jag sysselsatte mig med att anteckna, sammanlagt under dagen hela fem A4-sidor. Jag skrev lite dagbok, men antecknade också sådant som var viktigt som sades. Jag ritade lite teckningar och det var riktigt kul. Men självklart lyssnade jag också uppmärksamt. Vi satt i den där salen i några timmar innan det var lunchdags. Vi gick in i en ännu flottare sal där servitriser och servitörer i märkliga, utsmyckade kläder som bar på fat. Vi som känner varandra, satte oss vid samma bord, och mittemot en stor spegel som betraktade allt vi gjorde. Maten var lax, grönsaker, små runda potatisar och en god sås. Ahh, nu blir jag hungrig på riktigt! :-P

 

Under tiden vi åt, så uppträdde två elever som är typ vuxna men ändå elever (:P) med något föredrag om genus, alltså varför en kvinna kan hjälpa mannen att knyta slipsen tex medan mannen inte brukar måla kvinnans naglar, och så fick någon kille testa att måla naglarna… Det var underhållningen medan vi åt, trots att den var allvarlig. Och när vi klar klara var det dags för konferens igen. Vid det här laget var jag lite trött, och jag och min kompis hade inte ens fått tid att prata så mycket… Men, nu var det roligare. Vi fick vara med och bestämma på riktigt, skriva förslag som har satts upp på Kulturskolan, och nu är vi verkligen delaktiga på riktigt. Vi fick till och med tala i mikrofon inför alla! Det var roligare med de här workshopsen – för det kändes som att man fick mer gjort då. Och förändrar. Vi barn är ju framtiden!!

 

Källa: ninascreativemind.wordpress.com

 

Vad är SMOK?

SMoK,Sveriges Musik- och Kulturskoleråd, SMoK, [Swedish Council of Schools for Music and the Arts], bildades 1997.

Behovet av en ny organisation uppstod framförallt p.g.a att ingen regional- eller nationell nivå fanns. Behov av kontakter, uppföljning och utvecklingsarbete var stort på nationell nivå efter att dåvarande Svenska Kommunförbundet lade ner sin stödverksamhet 1987.

 

SMoK arbetar idag med bl.a. med opinionsbildning, mediakontakter och faktainsamlande. Vi anordnar också kurser, konferenser och utbildningar.

 

Formellt är SMoK en ideell förening där varje kommun, representerad av sin musik- eller kulturskola, utgör en medlem med en röst. Stora och små kommuner har därmed samma inflytande.

Källa: www.smok.se


Kims film

 
Filmskapare : Kim Jackwert
 
En utmärkt film med temat " Om vi fick bestämma"!  Stråkelever - kom med fler förslag om hur ni vill förbättra och utveckla kulturskolan!  Diskutera med varandra, skriv ner era idéer och för dem vidare! Prata med mig, Lena Kroon, eller Kim Jackwert som är med i projektgruppen "Om vi fick bestämma" .
 
Vill ni ha era ord tryckta här på bloggen, sänd texten till mig på [email protected]. Gärna en bild också!
 

Om vi fick bestämma

 
Kulturskolechef Jan -Eric Viktor är mycket engagerad i projektet
 
 
SMoK och LSU vill förnya musik- och kulturskolornas verksamhet genom att ge barn och unga ökad delaktighet och inflytande. Kulturskolor i hela Sverige driver lokala utvecklingsprojekt med sikte inställt på framtiden: hur ser Kulturskolan ut år 2030?
 

Musik- och kulturskolan har allt att vinna på att ta tillvara den kraft som finns hos barn och ungdomar. Projektet vill förnya musik- och kulturskolornas verksamhet genom att ge barn och ungdomar en ökad delaktighet. För barnens skull – men i lika hög grad för att förbättra verksamheten.

 

”Om vi fick bestämma” är ett 3-årigt projekt där Musik- och Kulturskolor från hela Sverige deltar med egna utvecklingsprojekt. Utgångspunkten är tankar och idéer från barn och unga på varje ort. Elever med funktionsnedsättningar fokuseras särskilt. Deltagarna får utbildning i FN:s konvention för barnets rättigheter, prövar och utvecklar metoder för inflytande och delaktighet och blir i slutet av projekttiden förebilder för övriga musik- och kulturskolor. Siktet är inställt på framtiden och fortsatt utvecklingsarbete: hur vill vi att Kulturskolan ska se ut år 2030?

SMoK och LSU (Sveriges ungdomsorganisationer) är projektägare, samarbetspartners är Demokratiakademin, Unga Berättar/Kulturskolan Stockholm och föreningen PASCAL- inTRYCK påTRYCK utTRYCK avTRYCK. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden.

 

Källa: www.smok.se


Cellolärarens film

 
Ett kortfilmsbidarg från SMOK´s projekt - Om vi fick bestämma
 
 
Den här filmen får bygga en bro över till nästa organisation vi kommer i kontakt med här på kulturskolan: RUM, riksförbundet unga musikanter. Vi stråklärare har under en tid engagerat oss i att bilda en stråkförening - och nu är den på gång!  ´Tack alla härliga föräldrar och barn!

Om RUM

 
Riksförbundet Unga Musikanter, RUM, är en ungdomsorganisation för alla barn och ungdomar som spelar ett instrument, sjunger, dansar eller spelar teater. Bland våra 40 000 medlemmar och 400 lokalföreningar utövas det massor av musik- och kulturaktiviteter av många olika slag.

RUM är en ideell organisation med en förbundsstyrelse och landet är indelat i 25 olika distrikt där varje distrikt har en egen styrelse.

RUM har ca 40 000 medlemmar som finns i 400 lokalföreningar över hela landet. En förening kan vara allt från medlemmarna i en liten ensemble, kör, orkester, dansgrupp eller annan grupp med musikanknytning -  till en stor elevförening vid en musik- eller kulturskola.

Källa: www.rum.se


Föreningens start

 
 
I fredags kväll samlades några stråkföräldrar, Lena och Monika för en uppstart av stråkförening i Vaggeryd. Vi beslöt att sätta samman en styrelse fram till första årsmötet, då vi kommer att ge mer information och ta nya beslut. Årsmötet räknas bli i slutet av januari/början på februari. Tills dess har vi följande styrelse:.
 
Ordförande:- Marita Holm-Löv    (Elina Löv, cello)
Kassör - Magnus Ottosson       (Annie Ottossson- fiol)
Övrig ledamot - Maria Ottosson (Anna-Stina Ottosson, cello)
 
Suppleant- ; Anke Jackwert  (Kim och Laura Jackvert, fiol)
Suppleant - Karin Wilhemsson  (Alice Wilhelmsson, cello)
Suppleant - Elsa Gunnarsson    (Fiolelev)
 
Revisor: Ann-Charlotte Gunnarsson   (Elsa, Erik och Oskar Gunnarsson, fiol)
Revisor: Carin Jakobsson   (Emma jakobsson, cello)
 
Valberedning: Monika Gango, Lena Kroon  (stråklärare)
 
Arbetsnamnet på vår förening är Vaggeryds stråkförening.
 
 

Vals av Brahms

 
Rebecka Sandblom                                        Anna Jorendal
 
 
Torsdagen den 22 november var det Bokkafé på biblioteket. Vid det här tillfället stod Anna och Lena med elever för underhållningen. Programmet inleddes med flöjtmusik och strax därefter spelade Rebecka en härlig vals av Brahms. Mellan de musikstycken som framfördes kunde vi som var där få lyssna på boktips, både julklappstips och lästips.
 
 

Musik mellan böckerna

 
 
 
Klara Edqvist                 Anna Jorendal
 
 
Ida och Klara är två tjejer som går i samma klass, är goda vänner och spelar var sitt instrument; fiol och flöjt. (Ida syns inte i bild)
 
Vid det här laget har tjejerna spelat tillsammans flera gånger och börjar bli rikitgt fint samspelta. Under torsdagskvällen framförde de fyra stycken tillsammans med Anna vid pianot. Vi fick höra: Sötnosen. Puff en pappersdrake, Fågelfri och Brudmarch.

Menuett

 
Alexandra och Nadia
 
Alexandra och Naida - två goda vänner som nu fick tillfälle att spela duetter tillsammans. Tjejerna framförde musk av kända tonsättare så som Roman, Bach och Mozart.Nu hoppas vi den här duetten får fler tillfällen att spela tillsammans och visa upp vad de kan.
 

Bokkafeét

 
Nadia Persson                                         Anna Jorendal
 
 

Den 6 december

 
Foaljén Kulturcentrum
 
 
 
Den 6 december klockan 18:00 blir det terminsavslutning för alla stråkelever i Vaggeryd. Flera av stråkeleverna ska få framträda med var sitt solostycke. Vi har beslutat att ha avslutningen nere i Foaljén på kulturcentrum, det det finns gott om plats och är bra akustik. (Alltså - INTE i biblioteket!)
 
Stråkeleverna samlas i god tid för repetion. De som ska spela solo samlas 16:00 och de som endast spelar gemensmma stycken samlas 17:15. Vi hinner sedan fika tillsammans innan publiken får komma.
 
Gemensamma stycken:
Nybörjare - Blinka lilla stjärna  - Violinisten 1
Övriga -   När det lider mot jul  - Violinisten 2
 
Alla som vill lyssna är mycket välkomna till stråkelevernas hösttterminsavslutning.

Torsdag 21 november kl 19.00


Señor Peregrino, Major Pettigrews,
projekt Rosie…

Musikcafé med blandade boktips inför julen.
Medverkan av stråk- och tvärflöjtselever och lärare från Kulturskolan
och bibliotekets personal.

Plats: Biblioteket i Vaggeryd

Kaffeservering/Fri entré.
 
 
( Samling:  Klara & Ida -18:20    Moa & Annie - 18:30   Nadia & Alexandra 18:45)
 
 
 
 
 
 

Ava Bahari

 
Ava Bahari från Göteborg
 
Ava Bahari - söndagskvällens solist på Spira. Endast 16 år ung och solist. För två år sedan debuterade Ava i Göteborg med samma konsert hon skulle komma att spela under söndagskvällen. Mer om det kan ni läsa här nedaför.
 
Vi som var där - och vi var en hel liten samling från Vaggeryd och Vaggeryds kulturskola - fick avnjuta en rikitgt härlig konsert i vacker miljö. Ava fick långa, stormande applåder och stående ovationer - så hon bjöd oss på ett extranummer innan konsertpausen. Bach.

På spira

 
Ajlin
 
Ulviyyas dotter Ajlin följde med till Spira och Jönköping under söndagskvällen. Vilken underbar kväll, uppehåll, stjärnklar himmel och fullmåne. Ljuset från Spiras bygggnation speglade sig i vattnet utanför.

Debuten

                   
                 Ava Bahari tar emot publikens och dirigentens applåder. Foto: Måns Pär Fogelberg, GSO.
 

Det är inte var dag vi får uppleva en debut av sådan kaliber! Men när Ava Bahari lät de sista tonerna i Mendelssohns violinkonsert klinga ut över publiken möttes hon med jubel och bravorop. Hon är 14 år och har länge betraktats som ett löfte.

 

Ava går i åttonde klass i Sörgårdsskolan men här gjorde hon entré som en fullfjädrad artist i en elegant och välskuren lila klänning som stod vackert mot hennes egna färger. Men det var inte vad som mötte ögat utan det som flödade ur hennes fiol som var det viktiga. Hon spelade känsligt, strålande och med en mycket vacker klang och visade att hon hade förstått sin Mendelssohn. Hennes spel möttes av inte bara av jubel från den unga publiken – efteråt kom många lovord från orkesterns musiker.

 

Ava studerar violin för professor Terje Moe Hansen vid musikhögskolan i Oslo. Hon åker dit på helgerna några gånger i månaden. Det är studier som gett resultat; hon deltar gärna i tävlingar. Av 800 sökande var hon 2010 den enda skandinav som kvalificerade sig till den största tävlingen för unga musiker, Yehudi Menuhintävlingen.


Fika på Spira

 
Elsa Gunnarsson
 
Vi var i god tid till Jönköping. Väldigt skönt! Vi fick parkering och vi hann ta en skön paus med fika i Spiras vackra ljusa lokaler.

Konsertpaus

 
 
Lena, Elsa och Aljin         Foto: Ulviyya

Skillingaryd.nu om Novemberfesten

Jorden runt med Kulturskolan

I torsdags kväll var det stor fest i Vaggeryd.

I Multihallen på Fenix var det Kulturskolans novemberfest med tema ”Jorden runt”.

Medverkande var Hjulbandet, Mellanbandet, stråkorkestrarna, nybörjarorkestern Upptakt, Rockbandet, blockflöjtsgruppen, danseleverna, musikalgruppen, drama- och teatergrupperna, gitarr- och flöjtensemblen, sångeleverna och konst- och bildgruppen.

En insamling gjordes och den inbringade 4 818 kronor som går till Röda Korsets insamling till de drabbade efter tyfonens framfart på Filippinerna.  


En resa jorden runt

 
 
Här startar jordenruntresan. Vi spelar "Hamburgaren" och strax därefter kommer "Hönsafötter."
 
I bild: Sångare, Allegro och blåsorkester

Elina

 
Alla cellister satt långt fram och syntes bra under hela novemberfesten 2013. Här: Elina Lööf

Finsk Tango!

 
Stina Törnroth, Elsa Gunnarsson, Kim Jackwert och Oskar Gunnarsson presenterade Finland genom att spela en finsk tagno vid namn Sagolandet. I bild: Stina Törnroth.

Irland

 
Novemberfest 2013.  Irland och Kokosnötsdansen!

Amerika

 
 
 
Novemberfest 2013.  Nu har vi hamnat i Amerika.

Allsång

 
Novemberfesten 2013  Jan-Eric och Micko leder allsången. I bakgrunden stråkorkestern Pizzicato.

Frankrike

 
Dramagruppen i en scen där resenären hamnar i Frankrike och möter en fransyska!
I bakgrunden: stråkorkestern Pizzicato

Upptakt

 
Nybörjarorkestern Upptakt under ledning av Anna Jorendal och Monika Gango - Novemberfesten 2013

Kalendarium igen - snart slut på terminen

21 november - Bokkafé biblioteket– Med några av Anna Jorendals, Lenas och Ulviyyas elever.
                        Samling 18:00 Rebecka S, 18:20 Klara E & Ida 18:45 Nadia, Alexandra, Moa, Annie.
 
22 november16:00 Övning med Allegro. 17:00 (ev. FÖRÄLDRATRÄFF angående föreningsbildande.)
                        (Föräldraträffen är ännu inte bestämd när den ska bli 22/11 eller 29/11).Monika meddelar
 
29 november16:00 Övning med Allegro 17:00 ev. föräldraträff
 
6 december -  16:00 - generalrepetion inför terminsavslutningen. Solister samlas 16:00, Gruppspelare 17:15
 
6 december  - 18:00 FOLJÉN kulturskolan– terminsavslutning - med stråksolister. ALLA välkomna!!
 
13 december – sista instrumentallektionen för terminen, Ingen orkester!!!
 
16 december - 18:00 samling på HOOKs HERRGÅRD, Spelning med stråkorkestern Allegro, stråkgrupp,     sångelever.
 
 
Obs obs: Den 6 december har Lena inga instrumentallektioner (vanliga lektioner) med sina elever. Vi ses i stället till klockan 16:00 då vi övar inför terminsavslutningen.

TACK!!

STORT STORT TACK till alla underbara, tålmodiga och positiva elever som deltog i Novemberfesten!!!
 
Ni är GULD!!!

Övning inför Novemberfesten

 
 
Klara Edqvist           Foro:Jönköpings-Posten

Övning inför Novemberfesten

 
Kim Jackwert, Elsa Gunnarsson, Oskar Gunnarsson, Ellen Eriksson, Donika Beciri, Laura Jackwert
 
Foto: Jönköpings-Posten
 

Jönköpings-Posten om Kulturskolans Novemberfest:

Vad gör barnen på Kulturskolan och vad erbjuds? Dessa frågor fick publiken, som väl mest bestod av föräldrar till de deltagande barnen, svar på när de kom på Novemberfest.

Samtidigt som föreställningen pågick visades bilder från de olika länderna man stannar till i, för att illustrera det musikaliska äventyret.

Resan börjar i Sverige för att via Norge fortsätta till England. Där finns bland annat Rolling Stones och Piccadilly Cirkus. Resan går över Atlanten till USA och New York. Där det blir West side story.

– De flesta övar enskilt under terminerna, berättar Kulturskolans chef Jan Erik Victor. Här får de tillfälle att framträda tillsammans i grupp och inför publik.

En och annan falsk ton hörs, men märker föräldrarna det? Många känner nog istället stolthet och förvånas över hur mycket deras barn har lärt sig. Tänker att terminsavgiften var värd varenda krona.

Efter föreställningen kunde besökarna betala ”inträde” till insatser för tyfonoffer på Filippinerna eller till Kulturskolans verksamhet.

 

KULTURSKOLANS NOVEMBERFEST

– Tog publiken med på en jordenruntresa.

– Hade cirka 80 stycken medverkande elever från 6 års ålder upp till 16.

– Visade verksamheter som solosång, orkester, streetdance, drama, teater, slagverk och måleri…


Stråkarnas terminsavslutning - PROGRAM

Vi har ännu inte bestämt ordningen på de stycken som ska framföras på stråkelevernas avslutning, men här kommer ett litet smakprov på vad ni kommer att få höra:
 
Ebba & Elin Isaksson - Månaderna
Elsa Gunnarsson - Konsert av Reiding
Stina Törnroth- Memory
Oskar Gunnarsson - Konsert av Kuchler
Annie Ottosson - Vi tänder ett ljus i advent
Grupp med nybörjarstråk - Blinka lilla stjärna
 
Välkomna !!

Terminsavslutning STRÅK

 
 
 
 
Den 6 december klockan 18:00 blir det terminsavslutning för alla stråkelever i Vaggeryd. Flera av stråkeleverna ska få framträda med var sitt solostycke. Vi har beslutat att ha avslutningen nere i Foaljén på kulturcentrum, det det finns gott om plats och är bra akustik. (Alltså - INTE i biblioteket!)
 
Stråkeleverna samlas i god tid för repetion. De som ska spela solo samlas 16:00 och de som spelar gemensmma stycken samlas 17:15. Vi hinner sedan fika tillsammans innan publiken får komma.
 
Alla som vill lyssna är mycket välkomna till stråkelevernas hösttterminsavslutning. OBS! Vi har lektioner även veckan efter, den 13 december, men ingen orkester.
 

FÖLJ MED OSS PÅ RESAN

 
 

Kalendarium

 
13 november – ONSDAG  17:00- 19:00 Genrep inför Novemberfesten - Vi samlas på övervåningen 16:45!
14 november –TORSDAG 18:00 Novemberfest, Multihallen. Vi samlas 17:30 på övervåningen! Klädsel: Rött/Svart
15 november – LEDIGT från orkester
21 november - Bokkafé biblioteket– Med några av Anna Jorendals, Lenas och Ulviyyas elever.
22 november16:00 övning med Allegro. 17:00 FÖRÄLDRATRÄFF angående föreningsbildande.
29 november16:00 Övning med Allegro 17:00 övning med Pizzicato
6 december -  15:00 - generalrepetion inför terminsavslutningen.
6 december  - 17:00 FOLJÉN kulturskolan– terminsavslutning - med stråksolister.Fika. ALLA välkomna!!
13 december – sista instrumentallektionen för terminen, Ingen orkester!!!
 
16 december - 18:00 samling på HOOKs HERRGÅRD, Spelning med stråkorkestern Allegro, stråkgrupp, sångelever.
 
 

Tider nästa vecka!

ONSDAG 13 november - 16:45 - samling för Allegro -  På kulturskolan andra våningen
ONSDAG 13 november - 17:45 - samling för Pizzicato - Multihallen
 
Slut på övningen ca. klockan 18:00 - Allegro
Slut på övniningen ca klockan 19:00 - Pizzicato och de som spelar Tango
 
TORSDAG 14 november - 17:30 - Samling för alla deltagare på novemberfesten! Kom i god tid!

Lite information om Novemberfesten

Hoppas ni haft ett riktigt bra höstlov, trots lite regn och rusk.
 
Novemberfesten närmar sig! På fredag, den 8 november kommer sångarna att öva med Allegro klockan 16:00 - hoppas alla kan komma och vara med och spela Fairytale!
 
Även Pizzicato ska vara med på Novemberfesten med två fina låtar. Första inslaget blir Hönsafötter som kommer början av konserten. Vildforsen, som vi döpt om till Matadoren, kommer lite senare i programmet.
 
Generalrepetionen är nästa onsdag, den 13 november. Stråkeleverna samlas klockan 16:45 på övervåningen, kulturskolan, för att packa upp och stämma. Nere i Multhallen får vi sedan se var vi ska sitta och hur det känns att spela med kompgruppen. Det är därför väldigt viktigt att komma och vara med! Fika finns! Vi övar till ca. 19:00.
 
Den 14 november är det konsert klockan 18:00 i Multihallen! ALLA är välkomna att lyssna! Se till att ingen missar den här konserten! Orkestrarna samlas innan för intrumentstämning. Alla som spelar ska sitta på plats i Multihallen klocka 17:45! Vi samlas senast 17:30 på övevåningen för att packa upp och stämma instrument!
 
OSB OBS OBS !!!  Klädsel för er stråkelever på Novemberfesten:
SVART - och om ni vill ha en till färg - RÖTT . VINRÖTT är helt ok också!!
 
 
 
 
 
Svart och röd klänning! Men ni behöver verkligen INTE ha en sån här klänning. Vad som helst i svart och kombinerat med rött blir jättefint.  :)
 
 
 
 
 

Finsk Tango!!

Fredagen den 8 november övar vi "Finsk Tango" klockan 14:30 i gitarr/sångstudion. (Det rum där Lena brukar vara.) Tangon kommer att bli ett fint inslag på Novemberfesten.
De som är med:
 
Kim Jackwert
Oskar Gunnarsson
Stina Törnroth
Elsa Gunnarsson
 
Vi ses!!
 

RSS 2.0