Debuten

                   
                 Ava Bahari tar emot publikens och dirigentens applåder. Foto: Måns Pär Fogelberg, GSO.
 

Det är inte var dag vi får uppleva en debut av sådan kaliber! Men när Ava Bahari lät de sista tonerna i Mendelssohns violinkonsert klinga ut över publiken möttes hon med jubel och bravorop. Hon är 14 år och har länge betraktats som ett löfte.

 

Ava går i åttonde klass i Sörgårdsskolan men här gjorde hon entré som en fullfjädrad artist i en elegant och välskuren lila klänning som stod vackert mot hennes egna färger. Men det var inte vad som mötte ögat utan det som flödade ur hennes fiol som var det viktiga. Hon spelade känsligt, strålande och med en mycket vacker klang och visade att hon hade förstått sin Mendelssohn. Hennes spel möttes av inte bara av jubel från den unga publiken – efteråt kom många lovord från orkesterns musiker.

 

Ava studerar violin för professor Terje Moe Hansen vid musikhögskolan i Oslo. Hon åker dit på helgerna några gånger i månaden. Det är studier som gett resultat; hon deltar gärna i tävlingar. Av 800 sökande var hon 2010 den enda skandinav som kvalificerade sig till den största tävlingen för unga musiker, Yehudi Menuhintävlingen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0