Stråkkvartett



En stråkkvartett är en kammarmusikalisk ensemble. Det kallas stråkkvartett när två violiner (fioler), en viola och en cello spelar tillsammans. Stråkkvartetten är kanske den mest spridda och typiska kammarmusikaliska ensemblen.


22 november!


Novemberfest

 
 
Välkomna till Kulturskolans stora höstkonsert, kallad Novemberfesten.På konserten kommer kulturskolans olika ensembler framföra mer eller mindre kända låtar från filmens värld. Temat är alltså: Filmmusik!
Vi i stråkorkestrarna spelar:
  • Can you feel the love tonight ur filmen Lejonkungen (Alla stråkar som kan den här låten - kom med och spela!!!)
  • Musik från den svenska filmen Änglagård
  • Musik från filmen Pirates of caribbian  (Detta gäller i första hand kammarorkestern!)
  • Vi medverkar även med en ackompanjerade stämma på låten Hedvigs dream (från Harry Potter) vilken blåsorkestern spelar, .
 
(Lyssna på två av låtarna här på bloggen, ni hittar dem under kategori Youtube-klipp)
 
Dagen innan novemberfesten blir det generalrepition i multihallen 17:30 - 20:30. Det är viktigt att alla är med och övar så att konserten blir så bra som möjligt!

Värnamo

 
På lördag är Ulviyya och Lena i Värnamo. Ulviyya är konsertmästare i Värnamo Symfoniorkester och Lena kommer att vara publik!

Lejonkungen

 
Här är den - "Can you feel the love tonight" sången från filmen Lejonkungen. Allla vi i stråket spelar hela låten den 22 november i multihallen på Novemberfesten.

G-klav

        
G-klaven är en vacker krusidull som visar var tonen G ligger, den snurrar sig runt den linjen. Klav betyder "nyckel"- en nyckel som låser upp notsystemet och ger en kod på hur vi ska läsa noterna. G-klaven är den klav som fiolerna spelar efter, cellisterna har en annan!

Medlemmar Pizzicato

    Det här är ingen av våra cellister, men hon skulle nog kunna trivas i Pizzicato!
 
 
 
 
Ni som tänkt komma till Pizzicato-orkestern ( från Åk 1 - Åk 3 ) på fredagar klockan 17:00 på Kulturskolan i Vaggeryd men ännu inte "slagit till" - här får ni en lista på de stråkelever som är tillfrågade att vara med - så ni har möjlighet att gå tillsammans eller samköra. En del av er har redan dykt upp, andra väntar vi på!
Välkomna önskar Lena & Monika.
 
 

RSS 2.0