Glad PÅSK!!!

 
 
Ha nu ett rikitgt skönt och trevligt påsklov, allihop! Vi ses veckan efter påsk som vanligt!

Pizzicato, Nyblåset på turné 22 mars!

 
Klara Edqvist
 
Nu har vi varit på miniturné med stråkorkestern Pizzicato! Klara följde med på turnén som "gäst" och förutom att spela orkesterlåtar fick hon och klasskamraten Ida, som spelar tvärflöjt, spela ett stycke tillsammans. 
 
Första konserten blev på Hjortsjöskolan, i matsalen, där vi spelade för alla barn i Åk 1-3. Därefter åkte vi med minibuss och bilar till Sörgårdsskolan där vi fick ett fint mottagenadde. Hela skolan lyssnade på en konsert på "Torget".
 

Soppa till lunch

 
Annie Ottosson       Anna-Stina Ottosson
 
 
Lunchen åt vi på Hjortsjöskolan. Eftersom det var fredag serverades det soppa.
 

Turnélunch på Hjortsjöskolan

 
 
Anna-Stina Ottosson       Annie Ottosson        Flöjtisten Ida i bakgrunden

Götaforsskolan 22 mars

 
 
Emma             Elina                   Anna-Stina            Klara                  Annie
 
 
Sista konserten hade vi på Götafors skola där Åk 1-2 fick en musikstund med presentation av de olika instrument vi hade med oss. Nu vet alla barn på de skolor vi besökt hur en fiol, cello, tvärflöjt, blockflöjt, altblockflöjt, saxofon och trumpet ser ut!
 
Tack alla fina stråkelever och blåselever för en lyckad dag!
 

Miniturnén fredagen den 22:a mars.

    

 

9.00 Spelning nr 1 i Hjortsjöskolans matsal

Vi samlas kl 8.45 och värmer upp litegrann.

Elever från Götaforsskolan hämtas 8.30 av oss utanför skolan.

 

Efter konserten skjutsar vi hela gänget till Skillingaryd

10.00 Spelning nr 2 på Sörgårdsskolan

Samling  kl 9.50 på ”Torget” på skolan

 

Därefter åker vi tillbaka till Vaggeryd och beräknas vara framme på era hemskolor vid 10.50 så att alla elever kan äta lunch på sin egen skola. Eller äta tillsammans på Hjortsjöskolan.

 

                                       L U N C H

 

12.10 Spelning nr 3 på Götaforsskolan

Vi samlas i ”Byggrummet” 12.00

 

Alla elever som ätit på Hjortsjöskolan ses på skolgården kl 11.50 och promenerar bort till Götaforsskolan tillsammans med någon av oss Kulturskolelärare.

 

12.45 beräknas ni vara tillbaka i era vanliga klassrum igen!

Vi tror att det kommer bli en riktigt rolig dag! Har ni frågor så ring någon av oss lärare:

     

Anna Jorendal: 0703- 44 81 75      Emil Lang: 0705-46 49 94

Lena Kroon: 0737-78 81 74           Monika Gango: 0738-36 00 25  


Mer om Mart!

Hej!
Jag heter Mart Hallek och jag spelar fiol. Jag växte upp i Rättvik, Dalarna Vid fem års ålder (50 årsjubileum 2011) började jag spela folkmusik, klassisk musik och jag lyssnade mycket på pop och rockmusik m.m. Allt fortsatte på samma sätt när jag studerade vid ”Kopparbergs läns landstings högre musikskola i Falun” (den hette faktiskt så!)i två år och sedan vid Ingesunds musikhögskola i Arvika i fyra år där jag också tog pedagogexamen 1979. Jag spelade stråkorkester och stråkkvartett (som primarie) i Oskarshamnsensemblen i två och ett halvt år direkt efter Ingesund. Sedan 1981 arbetar jag inom Smålands musik och teater som violinist i Jönköpings sinfonietta och Junekvintetten. Jag har också deltagit i ett flertal samarbeten med teatern (Vävarens dröm, Småland.nu, Kvartett m.fl).
Jag spelar också i andra fristående grupper, Bhean Bheag (Keltisk folkmusik), Högt î tak (nordisk folkmusik m.m), Onomato, Scheinkvartetten och Huskvarna musiksällskap (stråkorkester som spelar allt mellan himmel och jord) m.fl. grupper.

Jag har alltid tyckt mycket om att undervisa och jobbar också som fiollärare på Södra Vätterbygdens folkhögskola och Per Brahegymnasiets estetiska linje.
 
 
 Källa:http://touchwood.se/studio.html
 
 
 
 
 
Mart Hallek
 
 

Vi ses på torsdag

 
Mart Hallek spelar fiol i en pjäs som handlar om Asbergers syndrom
 
 
Nu har det anmält sig en hel del elever till musikverkstaden på torsdag. Så mycket som 17 pianister, 12 gitarrelever, några baselever, ett 15-tal blåselever och lika många stråkar. Dessutom får vi med oss 4 slagverkselever samt en hel del sångare.
 
Det blir spännande att se hur konserten kan bli. De som kommar att leda oss och lära oss nya spelvänliga låtar är bland andra violinisten Mart Hallek ur sinfoniettan. Men sig har han två kompanjoner och tillsammans bildar de tre en grupp som spelar folkmusik av skilda slag från olika länder. Ni ska få lyssna till dem på konserrten då de även  kommer att framföra några låtar själva. Spännande!

RSS 2.0