Noveberfest 2014

På torsdagskvällen gav sig eleverna på kulturskolan ut på rymdäventyr. Runt 350 personer fanns på plats vid starten och följde sedan skådespelet under hela den två timmar långa färden. 
 
De agerande ungdomarna kunde glädjas åt att läktarna var fyllda av föräldrar, syskon, kompisar, mor- och farföräldrar med mera. Det var nog ingen på  läktarplats som ångrade avstickaren upp till Fenix 2.  Novemberfesten blev verkligen färgsprakande föreställning där de tekniska möjligheter som skapats i multihallen för just den här typen av föreställningar utnyttjades fullt ut.
 
Som vanligt imponerades man först och främst av den frimodighet som barn och ungdomar i kulturskolan alltid visar vid den här årliga generalmönstringen av kulturskolans verksamhet.
 
Sammanlagt ett 15-tal olika grupper medverkade och det handlade inte enbart om musik i olika tappningar utan också dans- och dramaframträdanden. Även konst- och bildgruppen fanns med på ett hörn.
 
 
Källa: Skillingaryd.nu

Kulturskolans raket

 

Blinka lilla stjärna

 

Balett till stjärnfall

 

I morgon Novemberfest

I morgon torsdag, 20 november klockan 17:00 samlas vi  på andra våningen- kulturskolan -, både orkestern Allegro och Pizzicato. 17:30 ska vi vara väl stämda, snygga och sitta på scenen! 18:00 brakar novemberfesten loss! Välkomna alla!
 
 
Fika till alla medverkande barn i foajén! Ha en trevlig kväll!
 

SNART Novemberfest

Nu är det snart dags för höstens stora fest i Multihallen, Fenix kultur- och kunskapscentrum - NOVEMBERFEST 2014, som arrangeras av kulturskolans elever och lärare. Förköp av biljetter fr o m 17 oktober t o m 18 november på Vaggeryds och Skillingaryds bibliotek. Överblivna biljetter säljs vid entrén. Novemberfesten är torsdag 20 november!
 
VÄLKOMNA!    
 
 
 
 
 

Novemberfest!

 

Rymden

 
 
 
I år handlar Novemberfesten om Rymden och vi kommer att spela de flesta låtar tillsammans - mer än på någon tidigare höstkonsert. Det innebär att orkesterövningarna har bestått mycekt av att öve stämmor som ska passa ihop med sång och blås. Jag vet att alla elever i orkestrarna kämpat väl med sina många gånger ganska svåra stämmor!
 
På Novemberfesten gäller svart klädsel, Valfritt men svart! För att glittra till i detta svarta ska alla dekorera sig med några  - en eller flera detaljer i silver. Hoppas ni hittat något fint att klä er med!

Konsert fyllde Åkers kyrka

Det var Marching for love med Triple & Touch tillsammans med sångare från Sydafrika och musiker som alla arbetar för organisationen Star for life i som framträdde. Dessutom medverkar elever från Kulturskolan och en stor lokal projektkör under ledning av Anna-Maria Toftgård.

 

Star for Life arbetar i två länder i södra Afrika: Sydafrika och Namibia. Star for Life är ett utbildningsprogram med syfte att stärka ungdomars självkänsla för att de skall kunna förverkliga sina drömmar.
En unik metodik har utvecklats för att åstadkomma detta och kan i externa utvärderingar visa på mycket goda resultat.

 

Initiativet utgår från tanken att förebyggande information skall stärka elevernas självkänsla. Om elevens självkänsla stärks är denne också villig att fatta ett antal beslut avseende exempelvis utbildning och hälsobeteende.
För att göra programmet mer tilltalande bland ungdomarna varvas utbildningen med musik och idrott. Programmet vill nå både ”hjärna och hjärta”.

 

Programmet har sedan starten utökats till cirka 100 skolor, varav cirka 20 skolor i Johannesburg, 8 skolor i Durban området, samt 20 skolor i Windhoek,huvudstaden i Namibia och övriga i KwaZulu-Natal.

Idag når programmet över 100 000 elever och 3 000 lärare och deras familjer.

 

Källa: Skillingaryd.nu


Marching for love

 
Kören under ladning av Anna-Maria Toftgård
Foto: Skillingryd.nu

Vi med Trippel & Touch

 
Stråkgänget med Trippel & Touchmusiker     Foto: Ajlin
 

Här står vi ju alla i kvällsljuset utanför Åkers Kyrka i den fallande vackra kvällssolen. Rakel, Laura, Ulviyya, Alice, Kim, Anna-Stina, Annie, Stina, Oskar och Lena. Bakom oss tre finfina och trevliga musiker. Visst ser vi glada ut!
 
Detta är precis innan konserten. Vi var inte mindre glada efteråt!
 
 
 
 

Stråktjejer

 
Lena   Stina   Kim
 
Suddig Lena, men Stina och Kim kunde sitta stilla. Övningen innan konserten, Åkers Kyrka.
 

Åkers kyrka

 
 
 

Åkers Kyrka 11 oktober

                                       
                                                                     Ulviyya              Lena                        Foto: Ajlin
 

Visst är det helt underbart att få en hel dag med sin vän och stråkkollega! Tack alla stråkelever för en beundransvärd insats, det var många i publiken som var mycket inponerade över ert fina spel!

Höst och snart Novemberfest

Idag hade vi övning inför Novemberfesten i Multihallen. Tack alla som medverkade! Nu satsar vi på en fin novemberfest den 20 november.
 
Orkesterövningar som vanligt i morgon.
Den dagen då vi har Novemberfest har vi INGA lektioner.
Jag har inte heller några lektioner den 21 november, dagen efter.
 
Alltså - lektionsfritt för Lena den torsdagen den 20:de samt fredagen den 21:a november.
 
 

Skolavslutning Svenarum 2104

 
Beata     Elsa
 
 
Beata och Elsa spelar en duett på blockflöjt och fiol. Ett frisk och fint framträdande. Musikstycket var Menuett av Roman och Micko skymtar bakom och ackompnajerar på gitarr.
 

Skolavslutning Svenarums kyrka 2014

 
Elsa Gunnarsson spelar soloviolin till körsången
 

Skolavslutning Svenarum 2104

 
 
Erik         Alma
 

Spelning för en fullsatt kyrka. Kyrkan var dessutom väldigt fin och fräsch, aldeles nyrenoverad.

RSS 2.0