Konsert fyllde Åkers kyrka

Det var Marching for love med Triple & Touch tillsammans med sångare från Sydafrika och musiker som alla arbetar för organisationen Star for life i som framträdde. Dessutom medverkar elever från Kulturskolan och en stor lokal projektkör under ledning av Anna-Maria Toftgård.

 

Star for Life arbetar i två länder i södra Afrika: Sydafrika och Namibia. Star for Life är ett utbildningsprogram med syfte att stärka ungdomars självkänsla för att de skall kunna förverkliga sina drömmar.
En unik metodik har utvecklats för att åstadkomma detta och kan i externa utvärderingar visa på mycket goda resultat.

 

Initiativet utgår från tanken att förebyggande information skall stärka elevernas självkänsla. Om elevens självkänsla stärks är denne också villig att fatta ett antal beslut avseende exempelvis utbildning och hälsobeteende.
För att göra programmet mer tilltalande bland ungdomarna varvas utbildningen med musik och idrott. Programmet vill nå både ”hjärna och hjärta”.

 

Programmet har sedan starten utökats till cirka 100 skolor, varav cirka 20 skolor i Johannesburg, 8 skolor i Durban området, samt 20 skolor i Windhoek,huvudstaden i Namibia och övriga i KwaZulu-Natal.

Idag når programmet över 100 000 elever och 3 000 lärare och deras familjer.

 

Källa: Skillingaryd.nu


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0