Om vi fick bestämma

 
Kulturskolechef Jan -Eric Viktor är mycket engagerad i projektet
 
 
SMoK och LSU vill förnya musik- och kulturskolornas verksamhet genom att ge barn och unga ökad delaktighet och inflytande. Kulturskolor i hela Sverige driver lokala utvecklingsprojekt med sikte inställt på framtiden: hur ser Kulturskolan ut år 2030?
 

Musik- och kulturskolan har allt att vinna på att ta tillvara den kraft som finns hos barn och ungdomar. Projektet vill förnya musik- och kulturskolornas verksamhet genom att ge barn och ungdomar en ökad delaktighet. För barnens skull – men i lika hög grad för att förbättra verksamheten.

 

”Om vi fick bestämma” är ett 3-årigt projekt där Musik- och Kulturskolor från hela Sverige deltar med egna utvecklingsprojekt. Utgångspunkten är tankar och idéer från barn och unga på varje ort. Elever med funktionsnedsättningar fokuseras särskilt. Deltagarna får utbildning i FN:s konvention för barnets rättigheter, prövar och utvecklar metoder för inflytande och delaktighet och blir i slutet av projekttiden förebilder för övriga musik- och kulturskolor. Siktet är inställt på framtiden och fortsatt utvecklingsarbete: hur vill vi att Kulturskolan ska se ut år 2030?

SMoK och LSU (Sveriges ungdomsorganisationer) är projektägare, samarbetspartners är Demokratiakademin, Unga Berättar/Kulturskolan Stockholm och föreningen PASCAL- inTRYCK påTRYCK utTRYCK avTRYCK. Projektet finansieras av Allmänna Arvsfonden.

 

Källa: www.smok.se


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0