Jönköpings-Posten om Kulturskolans Novemberfest:

Vad gör barnen på Kulturskolan och vad erbjuds? Dessa frågor fick publiken, som väl mest bestod av föräldrar till de deltagande barnen, svar på när de kom på Novemberfest.

Samtidigt som föreställningen pågick visades bilder från de olika länderna man stannar till i, för att illustrera det musikaliska äventyret.

Resan börjar i Sverige för att via Norge fortsätta till England. Där finns bland annat Rolling Stones och Piccadilly Cirkus. Resan går över Atlanten till USA och New York. Där det blir West side story.

– De flesta övar enskilt under terminerna, berättar Kulturskolans chef Jan Erik Victor. Här får de tillfälle att framträda tillsammans i grupp och inför publik.

En och annan falsk ton hörs, men märker föräldrarna det? Många känner nog istället stolthet och förvånas över hur mycket deras barn har lärt sig. Tänker att terminsavgiften var värd varenda krona.

Efter föreställningen kunde besökarna betala ”inträde” till insatser för tyfonoffer på Filippinerna eller till Kulturskolans verksamhet.

 

KULTURSKOLANS NOVEMBERFEST

– Tog publiken med på en jordenruntresa.

– Hade cirka 80 stycken medverkande elever från 6 års ålder upp till 16.

– Visade verksamheter som solosång, orkester, streetdance, drama, teater, slagverk och måleri…


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0