Terminsplanering


7 mars - Heldag med Symfoniettan

Symfoniettan från Jönköping kommer på besök till Vaggeryd och ska under förmiddagen göra några konserter för förskolans barn i multihallen. Eftermiddagen ägnas åt workshop med kulturskolans elever, vi vet ännu inte så mycket om upplägget. Vi hoppas på en stor härlig konsert som avslutning på samarbetet!

 

22 mars – Stråkturné med Allegro

Hösten 2011 hade vi goda framgångar med  en stråkturné - det skall återupprepas. Vi har planer att spela på de skolor som vi inte hann med då, med andra ord; Götaforsskolan, Östra skolan, Svenarums skola samt Sörgårdsskolan. Vi tar precis som förra gången med oss Micko och Jan Eric och hoppas på en glad och trevlig dag!

 

13-14 april - Konsert med Junekvintetten i Eksjö

Det blir en återuppföljning på höstens stråkhelg i Eksjö, den här gången med junekvintetten som medverkande och övningarna mynnar ut i  en avslutande konsert. Vi försöker få med så många elever som möjligt, även de som inte deltog vid höstens samling. Monika är med hela stråkhelgen den 13-14 april, Lena och Ulviyya ska åt annat håll denna helg.

 

3 maj – Barockkonsert i Byarums kyrka

Barockmusik av olika barocktonsättare i en skön konsert. Bland annat kommer Agnes Claesson att spela upp Vivaldis A-mollkonsert ackompanjerad av stråkkvartetten. Vi hoppas även få med några andra instrument än stråkinstrumenten. Konserten sker i samarbete med Svenska Kyrkan. Mycket välkomna!!

 

4 maj - Öppet hus på Kulturcentrum

Öppet hus på nästan hela kulturcentrum - multihallen, kulturskolans lokaler, foaljén, uterummet (Piazza navona)......Alla är välkomna stt ta del av verksamheten på kulturskolan inför instrumentvalet. Stråkorkestern Pizzicato medverkar med ett glatt och inspirerande program!! Dessutom - Stråkinformation för alla nyfikna och intesserade! Vi vill ha fler stråkelever!

 

16 maj – Wienerkonsert på Piazza Navona (Innergården på kulturhusbyggnaden!)

En härlig vårkonsert med Wienermusik i samarbete med biblioteket. Vid tillfället serveras även kaffe, och det utlovas trevliga och underhållande berättelser om den musik som ska framföras. Medverkande är stråklärarna och medlemmar ur kammarorkestern. Varmt välkomna!

 

25 maj- Kulturskolans aprilscen

Stråkorkestrarna Allegro och Pizzicato kommer att medverka vid kulturskolans stora vårevenemang. Kammarorkestern har fullt upp i alla fall, men får gärna komma och lyssna! Vi har denna gång inget särskilt tema, (I höstas hade vi ju tema Filmmusik)  men konseptet blir säkert bra ändå! Efter konserten ges eleverna möjlighet att framträda på den lilla, för tillfället uppbyggda scenen i foaljén, precis som vid höstkonserten.

 

6 juni – Nationaldagen

Precis som förra året medverkar Kammarorkestern vi nationaldagsfirandet. Monika kommer med som cellist! Insatsen av orkestern förra året var mycket uppskattad och vädret var bra. Bilder kan ni se längre bak i bloggen!

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0